image_intro_alt

Wojna w Ukrainie. "To jest skandal". Czarzasty o reakcji zachodnich polityków na masakrę w Buczy

- Czuję przede wszystkim złość. Mam nadzieję, że świat doprowadzi do tego, żeby winni zostali ukarani - powiedział w programie "Gość Wydarzeń" w Polsat News Włodzimierz Czarzasty, który skomentował w ten sposób doniesienia o masakrze dokonanej przez Rosjan w podkijowskiej Buczy. - Bez względu na to, ile to będzie trwało, Putin przegrał tę wojnę - dodał.

- To nie do pomyślenia, że w XXI wieku w Europie strzela się ludziom w tył głowy - dodał.

Według niego brak radykalnych decyzji zachodnich przywódców na wydarzenia w Buczy to jest "skandal". - Im ktoś jest dalej od ukraińskiej granicy, tym się czuje bezpieczniejszy. Wydaje mu się, że u niego na pewno się to nie wydarzy - powiedział Czarzasty.

- Dobrze, że polski rząd robi larum ws. Ukrainy. Powinniśmy żądać maksymalnych sankcji, powinniśmy zakazać Rosjanom wjazdu do Europy. Rosjanie muszą odczuć, że mają szefa bandytę - podkreślił.

- Nie może być tak, że w XXI wieku bandyta wchodzi do innego kraju i chce go zając. Wcześniej czy później sprawiedliwość go dorwie - stwierdził.

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!